Hokifilé med knaperstekt fläsk

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Knaperstekt fläsk ger fin smak åt den stekta hokin, rödlök och förvällda sockerärtor är gott till.

Ingredienser

  • 600 g hokfilé
  • Smör till stekning
  • 200 g rimmat fläsk i små tärningar
  • 1 ask sockerärtor
  • ½ rödlök
  • Rapsolja till stekning
  • Peppar
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Potatis
  • Instruktioner

    1. Stek fläsket knaprigt i het panna. Krydda eventuellt med lite malen svartpeppar.
    2. Förväll sockerärtorna i lättsaltat vatten i 2 minuter, spola dem kalla under rinnande vatten.
    3. Skär rödlöken och sockerärtorna runt. Fräs lite lätt i rapsolja och krydda sedan med salt och peppar. Håll grönsaker och fläsk varma.
    4. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Krydda fisken och stek den gyllenbrun på bägge sidor, ca 2 minuter på var sida.
    5. Servera fisken med grönsakerna och fläsket. Kokt potatis passar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nilha 22 mars 2010

    Lätt och mycket gott! Skulle servera med potatismos nästa gång för i vårt hushåll saknade vi såsen till den kokta potatisen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben