Hokifilé med kokos

Serverar: 4 portioner

Glöm färdigköpta fiskpinnar. Gör istället den här enkla och goda fiskrätten. Knaprig kokos och syrlig, lite stark sås därtill. Riktigt gott!

Ingredienser

  • 600 g hokifilé
  • 2 dl vetemjöl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 l olja till fritering
  • Sås
  • ½ dl riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 apelsiner, färskpressad saft
  • 3 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 2 dl fiskbuljong
  • 3 msk honung
  • 1 tsk arrowrot
  • 1-2 msk färskpressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Dela filéerna i mindre bitar. Blanda mjölet med lite salt och peppar. Vispa äggen och häll kokosflingorna på ett fat.
    2. Doppa fiskbitarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i kokosflingor.
    3. Hetta upp oljan till 180 grader och fritera fisken i en tjockbottnad kastrull eller i en fritös. Det går även bra att steka fiskbitarna i rikligt med olivolja.
    4. Lägg fiskbitarna på lite hushållspapper så att överflödigt fett kan rinna av.
    5. Förvara gärna fisken i en ugnsfast form i ugnen på cirka 80 grader under tiden du gör såsen.
    6. Stek ingefära och vitlök i olivolja. Tillsätt apelsinsaft, apelsinjuice, buljong och honung. Låt koka upp.
    7. Blanda arrowrot med ett par matskedar vatten. Red såsen med blandningen. Låt koka upp tills den tjocknat. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
    8. Servera fisken med såsen, blandade grönsaker och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben