Hokifilé med tom kha-sås

Serverar: 4 portioner

Ni som gillar thailändskt känner kanske igen tom kha som egentligen är en soppa men här kommer smakerna till sin rätt i en sås som passar utmärkt till den lena fisken. Servera gärna med ris.

Ingredienser

  • 400 g fryst hokifilé
  • 1-2 röda parikor
  • 1 msk olja
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 påse tom kha kryddmix, Santa Marias 40 g
  • Instruktioner

    1. Halvtina eller tina fiskblocket helt och dela i 4 lika stora bitar. Strimla paprikan och fräs den i oljan på hög värme under omrörning ett par minuter.
    2. Sänk värmen och tillsätt kokosmjölk och kryddmix. Rör om tills kryddmixen löst sig i kokosmjölken. Lägg i fisken i grytan och låt sjuda under lock 5-7 minuter och vänd fiskbitarna efter halva tiden. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben