Holländska mandelbiskvier

Serverar: 20 portioner

Vá gott!

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 2½ dl socker
  • 4 dl riven mandel (ca 150g)
  • Rispapper
  • 250 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180°.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner sockret och den rivna mandeln. Häll smeten i en spritspåse med stor pip i.
    3. Täck 2 ugnsplåtar med rispapper och spritsa avlånga kakor, 7-8 cm långa. Lämna några centimeter i utrymme mellan kakorna på plåten.
    4. Grädda i ugnen 15-20 minuter, tills kakorna fått färg. Tag bort överflödigt rispapper från kakornas kanter och sätt dem på ett galler för att låta dem kallna.
    5. Smält chokladen i ett vattenbad och doppa bottnen på varje kaka i chokladen. Lägg kakorna på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna.
    6. Ringla resten av den smälta chokladen över kakorna och låt det stelna innan de serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben