Rabarbersemifreddo med mandelbiskvier

Serverar: 6-8 portioner

En dessert på rabarber, här med en mild vaniljton, som serveras halvfrusen, så kallad semifreddo - ett utmärkt alternativ om du inte har glassmaskin hemma.

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl Arla vispgrädde
  • 2 dl Arla Köket Kesella kvarg vanilj
  • 1 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl mandelbiskvier
  • Instruktioner

    1. Strimla rabarbern fint och lägg i kastrull med strösocker. Koka upp och låt sjuda tills rabarbern är mjuk.
    2. Ta bort från plattan och låt svalna.
    3. Knäck äggen och dela gulorna från vitorna.
    4. Vispa grädden fluffig och vispa sedan i kvarg, florsocker och äggulor.
    5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum som bildar fasta toppar. Vänd försiktigt ner äggvitor i gräddsmeten tillsammans med rabarberkompotten och mandelbiskvierna.
    6. Häll smeten i en form och täck med plastfilm så det ligger tätt mot smeten. Ställ i frysen och frys i minst 4 timmar.
    7. Ta ut semifreddon och låt stå i kylen 1 timme innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben