Honung och balsammarinerade valnötter

Serverar: 8 portioner

Detta anväder jag som tillbehör till grönmögelostar (förslagsvis Bredsjö Blå) eller en god getost

Ingredienser

  • 1 dl God honung
  • 2 msk Balsam vinäger (den godaste du vet, gärna lagrad)
  • 100 g valnötter
  • 400 g är (50 gr per person) Bredsjö Blå eller Getost
  • Instruktioner

    1. Hetta upp honung och balsamvinäger i en liten kastrull, lägg i valnötterna Tag bort från värmen och låt stå några timmar.
    2. Rumstemperera osten, skär den i bitar, lägg på tallrikar, häll på valnötterna med honungen.
    3. Klart att njuta.
    4. Honungen med valnötterna går att förvara i kylskåp i glasburk i 14 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben