Honungs- och senapsbiff på spett

Serverar: 4 portioner

Bitar av nötkött marineras i honung, citron och senap och ger sedan möra och saftiga biffspett.

Ingredienser

  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2½ tsk honung
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 450 g mört oxkött, t ex ryggbiff, entrecôte eller oxfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop citronsaft, olja, senap, honung, oregano och svartpeppar med 2 msk ljummet vatten i en stor skål.
    2. Skär köttet i 24 tärningar, ca 2½ cm stora. Lägg köttet i senapsmarinaden och vänd tills köttet är helt täckt av marinad. Täck över med plastfolie, ställ åt sidan och marinera ca 30 minuter. Lägg åtta träspett i blöt 30 minuter så att de inte fattar eld under grillningen.
    3. Skölj, ansa och kärna ur paprikorna och skär varje paprika i 16 bitar. Skala och skär löken i 24 klyftor. Låt grillspetten rinna av.
    4. Varva biff, paprika och lök på spetten. Spara marinaden som finns kvar. Hetta upp grillen eller ugnens grill. Grilla spetten 9-12 minuter tills de är stekta efter smak, vänd dem under tiden och pensla dem med resten av marinaden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben