Honungs- och vaniljgratinerade hjortron

Serverar: 4 portioner

Gratineras direkt i ugnsfasta portionsformar.

Ingredienser

  • 300 g färska eller tinade hjortron
  • 1/2 dl flytande honung
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1/2 vaniljstång
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Fördela bären i 4 ugnsfasta formar. Ringla honungen över. Vispa grädden ganska hård. Skåra vaniljstången och skrapa ner fröna i grädden.
    2. Tillsätt gulorna, blanda ordentligt och fördela smeten över bären. Gräddas i 225º ca 5-10 minuter i mitten av ugnen tills de fått fin färg.
    3. Servera dem varma med några blad citronmeliss på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben