Vaniljgratinerad rabarber

Serverar: 4 portioner

Perfekt i rabarbertider .

Ingredienser

  • 8 dl rabarber i bitar, ca 400 g
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 250 g kesella vanilj
  • 1/2 dl flagad mandel
  • 1/2 msk farinsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda rabarber, kanel och socker i 4 små, ugnssäkra formar eller en stor form. Grädda rabarbern i mitten av ugnen ca 15 min. Ta ut formarna. Hit kan man förbereda.
    3. Fördela kvarg över rabarbern. Strö över socker och mandel. Höj ugnstemperaturen till 250 grader. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min tills det börjar få färg.
    4. Servera med t ex biscotti.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben