Honungsfläsk med senapsstuvade grönsaker
Efter att ha ätit julbord på IKEA, letade jag efter ett recept på honungsfläsk. Jag hittade bara grillvarianter och komponerade därför ett eget recept. Tillsammans med de blandade, kokta grönsakerna i senapsstuvning blev det riktigt gott.
Ingredienser
200-300 g rimmat stekfläsk
1-2 msk flytande honung
Stuvning
4 dl kokta grönsaker
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk dijonsenap
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skiva fläsket tunt och bred ut det på ett eldfast fat. Ställ in i 200 graders ugn i 10 minuter. Höj värmen till 225 grader. Ta ut fatet och pensla på honung. Ställ in i 10 minuter. Vänd fläskbitarna och ställ in igen 5-10 minuter.
- Smält smöret, vispa i mjölet och späd med mjölk. Låt koka upp under omrörning. Blanda i senapen och salta och peppra. Blanda i de kokta grönsakerna och låt stuvningen koka upp igen.
Liknande recept
Kommentarer (0)