Honungsfläsk med senapsstuvade grönsaker

Serverar: 2 portioner

Efter att ha ätit julbord på IKEA, letade jag efter ett recept på honungsfläsk. Jag hittade bara grillvarianter och komponerade därför ett eget recept. Tillsammans med de blandade, kokta grönsakerna i senapsstuvning blev det riktigt gott.

Ingredienser

  • 200-300 g rimmat stekfläsk
  • 1-2 msk flytande honung
  • Stuvning
  • 4 dl kokta grönsaker
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva fläsket tunt och bred ut det på ett eldfast fat. Ställ in i 200 graders ugn i 10 minuter. Höj värmen till 225 grader. Ta ut fatet och pensla på honung. Ställ in i 10 minuter. Vänd fläskbitarna och ställ in igen 5-10 minuter.
    2. Smält smöret, vispa i mjölet och späd med mjölk. Låt koka upp under omrörning. Blanda i senapen och salta och peppra. Blanda i de kokta grönsakerna och låt stuvningen koka upp igen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben