Honungsglaserad tonfisk med palsternackspuré

Serverar: 4 portioner

310 kalorier per portion. Att grilla är ett fettsnålt alternativ. Kött och fisk som man inte panerar suger emellertid inte upp stekfettet.

Ingredienser

  • 4 tonfiskskivor á 125 g
  • 2 tsk olivolja
  • Glasyr
  • 1 msk honung
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 msk apelsinjuice
  • 1 msk balsamvinäger
  • Svartpeppar
  • Puré
  • 2 palsternackor
  • 2 potatisar
  • ½ dl naturell yoghurt
  • Pepparrot efter smak om man vill
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg ingredienserna till glasyren i en liten kastrull. Koka upp, sänk värmen och sjud tills den blir tjockflytande. Håll glasyren varm.
    2. Skala och skär palsternackorna och potatisarna i bitar. Koka dem mjuka. Häll bort vattnet och kör dem i en mixer med yoghurt, pepparrot och peppar efter smak. Håll purén varm eller värm upp den före servering.
    3. Pensla tonfisken med olja och stek i stekpanna 1-2 minuter. Skeda över glasyren och stek vidare 1-2 minuter. Tonfisken smakar bäst om den är saftig och fortfarande lite rosa i mitten.
    4. Lägg fisken på purén och skeda över resten av glasyren.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben