Honungskakor med valnötter

Serverar: 16 portioner

Mmm!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk socker
  • Skal av ½ apelsin
  • 2 msk pressad apelsin
  • ½ dl hackade valnötter
  • ½ tsk kanel
  • Sockerlag
  • 1 dl honung, flytande
  • ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader. Mät upp mjöl och bakpulver. Blanda olja, socker, rivet apelsinskal och apelsinsaft och rör ner i mjölblandningen till en smidig deg.
    2. Dela i ca 15 bitar. Forma ca 5 cm långa ovala kakor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Gör gärna mönster med en gaffel.
    3. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Blanda sockerlagen och låt den koka ca 5 min. Låt den kallna. Doppa kakorna i sockerlag och strö över nötter och kanel strax innan de ska serveras.
    4. Det är viktigt att använda en god olivolja eftersom kakorna får ganska mycket smak av den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben