Honungskyckling i citronpeppar med ljummen potatis

Serverar: 4 portioner

Honungsblandningen är något av det godaste man kan ha till kyckling.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl honung
  • 1 dl pressad citron
  • 1 tsk blandade pepparsorter, grovmalda
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl crème fraiche franska örter
  • 4-6 potatisar, kokta och grovt skivade
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 knippe gräslök
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfiléerna i stekpanna med litet smör. Efterstek i ugn, 170 grader i ca 15 minuter. Koka honung, citronjuice och pepparsorterna tills hälften återstår och pensla på kycklingfiléerna efter halva tiden i ugnen. Koka upp buljongen och mixa den skummig med crème fraiche.
    2. Värm potatisarna, rödlöken och gräslöken i såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tlagerberg 12 augusti 2011

    Jag har en grupp på Facebook som heter Gastronomitipset. Dit är alla Matklubbens medlemmar välkomna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben