Honungskyckling med sichuanpeppar

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Sichuanpepparn har en blommig lite kryddig och god smak som framträder när man rostar den.

Ingredienser

  • 2 msk sichuanpeppar, (finns i asiatiska affärer)
  • 3 chilifrukter
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 msk honung
  • 2 msk soja, kinesisk söt
  • 2 dl olivolja
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Rosta sichuanpeppar i en panna tills det börjar knäppa.
    2. Kärna ur chilifrukterna och finhacka dem. Skala och hacka vitlöken.
    3. Blanda sichuanpeppar, chili, vitlök, honung och soja. Vispa sist i oljan.
    4. Lägg kyckling och marinad i dubbla plastpåsar och marinera i minst 6 timmar, gärna längre.
    5. Värm ugnen till 175 grader.
    6. Salta kycklingklubborna och stek dem i ugnen i 15- 20 minuter. Gör ett hål med en sticka, är köttsaften ofärgad är kycklingen genomstekt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben