Honungsmarinerade kycklingspett med ingefärssås

Serverar: 4 portioner

Om du gör spett till många, stek kycklingen hastigt i stekpanna så den får fin färg och stek sedan spetten helt klara i ugn strax före servering.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 2 msk olja
  • 2 dl mini fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 cm färsk ingefära
  • Salt
  • Till grillning
  • 6 cm färsk ingefära
  • 1/2 liten ananas
  • Träspett, blötlagda
  • Instruktioner

    1. Blötlägg träspetten.
    2. Skär kycklingfilén i mindre bitar. Finhacka vitlöken. Blanda honung med vitlök, olja, salt och peppar. Marinera kycklingen i minst 1 timme.
    3. Ta två cm ingefära, skala den och vitlök och riv fint på ett rivjärn. Blanda med mini fraiche och smaka av med salt.
    4. Skala och skär resten av ingefäran i supertunna skivor.
    5. Skär ananasen i cirka 2 cm tjocka skivor och dela sedan i små tårtbitar.
    6. Trä den marinerade kycklingen på spetten. Varva med ingefära och ananas.
    7. Grilla spetten på grill eller stek i lite smör i grillpanna, cirka 3 minuter på varje sida, tills kycklingen är helt genomstekt.
    8. Servera spetten med ingefärssåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben