Honungsrostad musli

Serverar: 10 portioner

Knaprig, lagomt söt och gudomligt god serverad på yoghurt eller fil. Perfekt att göra sin egen musli, då vet man att man får bra ingredienser. 336 kalorier per portion 14 g fett 10 g protein 39 g kolhydrater

Ingredienser

  • 2 dl veteflingor
  • 2 dl hirsflingor
  • 2 dl blandade solrosfrön och pumpakärnor
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 100 g cashewnötter
  • 1 krm salt
  • 1 dl honung
  • 100 g torkad frukt eller bär tex. hallon, tranbär, russin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda flingor, frön, kärnor, nötter och salt i en ugnspanna. Ringla över honung.
    2. Ugnsrosta ca 15 minuter, tills de fått fin färg. rör då och då. stjälp upp på ett bakplåtspapper och låt svalna. Blanda med den torkade frukten.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    45 min
    20
    5
    40 min
    20
    2

    Kommentarer (1)

    Kim52 16 januari 2011

    Undrar hur lång hållbarheten är på denna musli :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben