Dom här kakorna har jag gjort många gånger jättegoda.
Ingredienser
4-5 dl vetemjöl
250 g smör eller margarin
1 dl kärnmjölk eller lättfil
Fyllning
Marmelad eller fruktmos
Garnering
Florsoskerglasyr med kakao
Instruktioner
Ungstempratur 200 grader
Hacka samman mjöl och matfett. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop degen. Dela den i två hälfter och lägg den att vila minst en timme i kylskåpet.
Kavla ut varje deghalva till en cirkelrund platta, ganska stor, dela den först i 2, sedan i 4 och sist i 8 delar.
Lägg 1 tsk fyllning på den breda änden av varje trekant och rulla ihop mot spetsen.
Böj till horn och lägg dem på en smord plåt. Grädda i 20 minuter. Glasera de färdiggräddade och avsvalnade hornen med en florsockerglasyr, smaksatt med kakao. Lycka Till
Ja, de var goda, bakade dem i helgen. Fyllde dem med äppelmos och lite kanel. Bara florsockerglasyr på ingen choklad.