Horn med glasyr

Serverar: 16 portioner

Dom här kakorna har jag gjort många gånger jättegoda.

Ingredienser

  • 4-5 dl vetemjöl
  • 250 g smör eller margarin
  • 1 dl kärnmjölk eller lättfil
  • Fyllning
  • Marmelad eller fruktmos
  • Garnering
  • Florsoskerglasyr med kakao
  • Instruktioner

    1. Ungstempratur 200 grader Hacka samman mjöl och matfett. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop degen. Dela den i två hälfter och lägg den att vila minst en timme i kylskåpet.
    2. Kavla ut varje deghalva till en cirkelrund platta, ganska stor, dela den först i 2, sedan i 4 och sist i 8 delar.
    3. Lägg 1 tsk fyllning på den breda änden av varje trekant och rulla ihop mot spetsen.
    4. Böj till horn och lägg dem på en smord plåt. Grädda i 20 minuter. Glasera de färdiggräddade och avsvalnade hornen med en florsockerglasyr, smaksatt med kakao. Lycka Till

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gds877 29 september 2010

    Ja, de var goda, bakade dem i helgen. Fyllde dem med äppelmos och lite kanel. Bara florsockerglasyr på ingen choklad.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben