Hot and spicy lasagne

Serverar: 8 portioner

Denna klassiska rätt har blivit som ny med färska lasagneplattor, kyckling, ost och en spännande sås som skapar helt nya smaker.

Ingredienser

  • 500 g kycklingbröst, skivade
  • 400 g färska lasagneplattor
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt
  • 2 röda paprikor
  • 5 dl passerade tomater
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 dl fint hackad persilja
  • 2½ dl kycklingbuljong
  • 1 dl porter
  • 2½ dl keso
  • 2½ dl kesella
  • 3 dl riven ost
  • 1 äggvita
  • ½ dl färsk, hackad basilika
  • 300 g färska champinjoner
  • Smör eller margarin till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett. Tärna kycklingen. Hacka löken. Hacka vitlöksklyftorna och chilifrukten. Dela paprikorna. Kör paprikor och passerade tomater i mixer eller matberedare.
    2. Hetta upp oljan i en gryta. Bryn kycklingen och löken. Salta och peppra. Tillsätt vitlök, chili och ingefära. Bryn i 2 minuter. Tillsätt tomatblandningen, persilja, buljong och porter. Rör om och sjud upp i 5 minuter. Salta och peppra.
    3. Blanda keso, kesella, 1 dl ost, äggvita och basilikan till en jämn kräm. Skiva champinjonerna.
    4. Lägg ett lager lasagneplattor i botten på formen. Lägg på champinjonerna. Lägg på 1/3 av kycklingröran. Upprepa två gånger till. Fred ostkrämen ovanpå, strö över osten. Baka i ugnen tills pastan är färdig, ca 35 minuter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben