Denna klassiska rätt har blivit som ny med färska lasagneplattor, kyckling, ost och en spännande sås som skapar helt nya smaker.
Ingredienser
500 g kycklingbröst, skivade
400 g färska lasagneplattor
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
2 röda paprikor
5 dl passerade tomater
2 msk olivolja
Salt
Peppar
1 msk riven färsk ingefära
1 dl fint hackad persilja
2½ dl kycklingbuljong
1 dl porter
2½ dl keso
2½ dl kesella
3 dl riven ost
1 äggvita
½ dl färsk, hackad basilika
300 g färska champinjoner
Smör eller margarin till formen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett. Tärna kycklingen. Hacka löken. Hacka vitlöksklyftorna och chilifrukten. Dela paprikorna. Kör paprikor och passerade tomater i mixer eller matberedare.
- Hetta upp oljan i en gryta. Bryn kycklingen och löken. Salta och peppra. Tillsätt vitlök, chili och ingefära. Bryn i 2 minuter. Tillsätt tomatblandningen, persilja, buljong och porter. Rör om och sjud upp i 5 minuter. Salta och peppra.
- Blanda keso, kesella, 1 dl ost, äggvita och basilikan till en jämn kräm. Skiva champinjonerna.
- Lägg ett lager lasagneplattor i botten på formen. Lägg på champinjonerna. Lägg på 1/3 av kycklingröran. Upprepa två gånger till. Fred ostkrämen ovanpå, strö över osten. Baka i ugnen tills pastan är färdig, ca 35 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)