Hot chicken mexicana

Serverar: 4 portioner

Kryddig kycklinggryta med mexikansk smak.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1½ påse taco kryddmix
  • 5 msk tacosås medium (ex taco sauce, chunky salsa eller garlic salsa)
  • 300 g frysta grönsaker (ärtor, majs, paprika hade jag)
  • 6 st champinjoner
  • 1/2 grön paprika i strimlor
  • 1/2 gul paprika i strimlor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 8 dl vatten
  • Vetemjöl eller maizena att reda av med
  • Ev tabasco
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Örtagårdssås
  • Creme fraiche mini eller lätt
  • Örtagård salladskrydda efter smak
  • Tillbehör
  • Ris
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Tillaga riset enligt föreskriften på paketet. Dela kycklingen i bitar. Bryn kycklingen i en wokpanna, stor stekpanna med kanter (typ traktörpanna) eller gryta.
    2. Låt de strimlade paprikorna och champinjonerna stekas med kycklingen när den nästan är klar.
    3. Häll på 4 dl av vattnet, tacokryddmixen och tacosåsen. Låt koka i ca 5 minuter. Pressa i vitlöken.
    4. Häll på resterande vatten och sänk värmen så det bara precis småkokar lite. Häll i de frysta grönsakerna.
    5. Red av till önskad konsistens.
    6. Smaka av med tabasco, salt och paprikapulver.
    7. Gör örtagårdsåsen: blanda ut örtagårdkryddan i ca 4 dl creme fraiche. Låt stå svalt innan servering.
    8. Tips! Tabasco är mycket stark så det behövs bara ett par droppar. Låt flera smaka eftersom man sällan märker själv hur starkt det är efter ett par provsmakningar.
    9. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben