Hot cross buns

Serverar: 20 portioner

Engelska bullar som man äter till påsk. Gärna rostade med smör. Det kyrkliga korset på toppen av bullen, förstärker man med lite kristyr.

Ingredienser

  • 7½ dl ca vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 3/4 dl farinsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1½ dl fingervarm mjölk, 37 grader
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 25 g jäst för söta degar
  • 2 ägg
  • 1 dl russin
  • Glans
  • ½ dl mjölk
  • 1 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mät upp mjöl, salt, socker och kryddor i en bunke. Finfördela smöret i blandningen.
    3. Lös upp smulad jäst i lite av mjölken och rör ned det tillsammans med resterande mjölk, ägg och russin.
    4. Arbeta ihop till en deg och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 1 timme.
    5. Ta upp degen på mjölat bakbord. Tillsätt ev. lite mer mjöl.
    6. Dela degen i 20 bitar och rulla till bullar.
    7. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
    8. Skär med vass kniv ett kors på bullarnas topp.
    9. Grädda i ugnen 10-12 minuter.
    10. Låt mjölk och socker till glansen koka upp i en kastrull.
    11. Pensla de nygräddade bullarna med blandningen 1-2 gånger, så att bullarna blir blanka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben