En smak av matlandet Vietnam
Ingredienser
Marinad
1 riven gul lök
5 pressade vitlöksklyftor
2 msk fisksås
1 msk ljus soja
1 msk socker
2 tsk svartpeppar
1 msk matolja
400 g fläskfärs
200 g tunt skuren fläskkarré
Vietnamesisk dippsås
3 dl vatten
1 dl fisksås
1 dl socker
½ dl vinäger
½ lime, pressad saft
1 pressad vitlöksklyfta
1 urkärnad och finhackad chili
Till servering
risnudlar eller jasminris
grönsallad
Instruktioner
Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp i två bunkar. Massera in marinaden i fläskfärsen och fläskkarrén var för sig och låt marinera, helst ett dygn i förväg.
Gör små pannbiffar av fläskfärsen. Trä biffar och fläskkarré var för sig på blötlagda träspett. Grilla snabbt cirka 10 minuter.
Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)