Bun cha

Serverar: 3 portioner

En smak av matlandet Vietnam

Ingredienser

  • Marinad
  • 1 riven gul lök
  • 5 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk socker
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 msk matolja
  • 400 g fläskfärs
  • 200 g tunt skuren fläskkarré
  • Vietnamesisk dippsås
  • 3 dl vatten
  • 1 dl fisksås
  • 1 dl socker
  • ½ dl vinäger
  • ½ lime, pressad saft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 urkärnad och finhackad chili
  • Till servering
  • risnudlar eller jasminris
  • grönsallad
  • Instruktioner

    Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp i två bunkar. Massera in marinaden i fläskfärsen och fläskkarrén var för sig och låt marinera, helst ett dygn i förväg. Gör små pannbiffar av fläskfärsen. Trä biffar och fläskkarré var för sig på blötlagda träspett. Grilla snabbt cirka 10 minuter. Blanda alla ingredienser till dippsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben