Hovmästarpaj med lax

Serverar: 4 portioner

Fyllningen i de här ljuvliga minipajerna påminner om hovmästarsås. Den rökta laxen bryter av den lite söta dillfyllningen. En riktigt lyxig matpaj!

Ingredienser

  • 4 små färdigköpta pajskal, ca 15 cm i diameter
  • Fyllning
  • 5 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl finhackad dill
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl koncentrerad äpplejuice
  • ½ dl dijonsenap
  • 2 msk flytande honung
  • Cayennepeppar efter smak
  • 300 g kallrökt eller gravad lax
  • 4 salladslökar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 minuter.
    2. Gör fyllningen. Vispa ägg, äggulor, dill och grädde. Tillsätt äpplejuice, senap och honung i smeten. Smaksätt med cayennepeppar.
    3. Skär laxen i strimlor. Skölj och finhacka salladslöken. Fördela laxstrimlorna och den finhackade salladslöken i det förgräddade pajskalet. Häll fyllningen över laxen och löken i pajskalen.
    4. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills fyllningen känns fast när man petar på den. Servera gärna pajerna tillsammans med en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben