Humlans snabbröd

Tid: 25 minuter

Sugen på nybakat bröd? Gott och snabbt så här i adventstider

Ingredienser

  • 1 pkt jäst
  • 2 msk honung
  • 1 msk salt
  • 50 g smält margarin
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 9-10 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt alla de övriga ingredienserna.
    2. Rör ihop smeten. Den blir mycket lös. Låt jäsa till dubbel storlek.
    3. Häll upp i smord långpanna, och sätt ugnen på 225 gr.
    4. Klappa ut degen i formen och skär den i rutor. Låt jäsa i tills ugnen är varm. Sätt in i ugnen.
    5. Grädda 12 minuter.
    6. Sänk värmen till 175 grader och grädda 12-15 minuter till.
    7. Ta formen ut ur ugnen och låt kallna under bakduk på galler.

    Liknande recept

    4
    10 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben