Humlans snabbröd
Tid:
25 minuter
Sugen på nybakat bröd? Gott och snabbt så här i adventstider
Ingredienser
1 pkt jäst
2 msk honung
1 msk salt
50 g smält margarin
2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
1 dl solrosfrön
0,5 dl linfrön
2 dl fiberhavregryn
9-10 dl vetemjöl
Instruktioner
Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt alla de övriga ingredienserna.
Rör ihop smeten. Den blir mycket lös. Låt jäsa till dubbel storlek.
Häll upp i smord långpanna, och sätt ugnen på 225 gr.
Klappa ut degen i formen och skär den i rutor. Låt jäsa i tills ugnen är varm. Sätt in i ugnen.
Grädda 12 minuter.
Sänk värmen till 175 grader och grädda 12-15 minuter till.
Ta formen ut ur ugnen och låt kallna under bakduk på galler.
Liknande recept
Lättlagad indisk rätt med många valmöjligheter
30 min
5-6
Snabbröd
45 min
2
Grovt snabbröd med frukt
Camillas snabbröd
1 h 30 min
1
Snabbröd
4
10 min
4
Saftigt snabbröd med öl
4
1
Katrinas Nötbröd
1
Rågbulle
8
Tomatsoppa med soltorkade tomater
30 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!