Hummer med potatis

Serverar: 4 portioner

När man vill göra det lite festligt.

Ingredienser

  • 2 frysta humrar
  • 8 potatisar
  • 4 knipplökar eller en liten purjo
  • (1 vitlöksklyfta)
  • 1 dl grovhackad färsk timjan eller basilika, 2 tsk torkad timjan i nödfall
  • 4 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 dl torrt vitt vin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tina humrarna. Skala potatisarna och koka dem. Rensa, ansa och strimla löken. Skala och finhacka vitlöksklyftan. (Det går bra utan vitlök också.)
    2. Hacka örtkryddan grovt. Plocka ut allt ätbart ur humrarna. (Släng blåsan i huvudet, borstarna mitt på, tarmen i stjärten och allt hårt. Resten går att äta) Snygga klodelar och stjärtarna kan du lägga åt sidan och ha som dekoration om du vill lägga upp lite tjusigt.
    3. Har du varit noggrann med humrarna borde potatisarna vara klara nu. Låt dem ånga av och skär i entimeter- tjocka skivor.
    4. Låt vitlöken och löken mjukna men inte brynas i olivoljan i en traktörpanna eller stekpanna på ganska låg värme.
    5. Häll i vinet och potatisskivorna. Vänd runt försiktigt och småputtra ett par minuter. Lägg i hummerköttet och blanda runt försiktigt.
    6. Hummern ska inte bli het bara ljummen och den ska inte värmas mer än max ett par minuter. Slå av värmen och smaka av med aningen salt, svartpeppar och citron.
    7. Strö över örtkryddan och servera med rostat bröd eller baguette.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben