Hummerpizza med Picklad silverlök och Srirachamajo

Serverar: 4 portioner

Pizza brukar oftast förknippas som skräpmat, men denna pizza är det lyx och flärd på kan jag lova! Srirachasås är en thailändsk het chilisås, uppkallad efter thailändska kuststaden Si Racha.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 2½ dl vatten
  • 25 g jäst
  • ½ msk havssalt
  • 1 tsk socker
  • 1 msk olivolja
  • 6-7 dl vetemjöl special, helst ekologiskt
  • Fyllning
  • 100 g färskost med grillad paprika, finns att köpa färdig
  • 2 hela humrar, frysta går bra
  • 100 g riven ost
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Srirachamajo
  • 2 msk srirachasås, het chilisås
  • 4 msk majonnäs
  • Picklad silverlök
  • 1 dl ättikssprit
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 silverlökar
  • Garnering
  • Shiso- eller daikonkrasse, vattenkrasse eller vanlig krasse
  • Instruktioner

    1. Pizzadeg: Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på det ljumma vattnet. Tillsätt salt, socker och olivolja. Blanda i vetemjölet, lite i taget men spara lite till utbakningen, och arbeta degen smidig, 5-10 minuter. Låt degen jäsa ca 30 minuter under bakduk.
    2. Picklad silverlök: Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna något. Skiva löken tunt och lägg skivorna i en glasburk. Häll på den ljumma lagen. När löken svalnat helt är den klar att servera.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Dela degen i fyra bitar och kavla ut till avlånga tunna pizzabottnar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Bred färskosten jämnt över bottnarna, men lämna 1 cm vid kanten. Skala och ta ut all kött från humrarna. Skär hummerköttet i bitar och fördela det över pizzorna. Strö över den rivna osten och grädda dem i 10-15 minuter.
    5. Srirachamajo: Rör ihop sirirachasås och majonnäs.
    6. Ta ut pizzorna ur ugnen, strö över lite flingsalt, peppra och ringla över srirachamajon. Strö över krasse och lägg på några picklade lökringar. Servera resten av löken i en skål vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben