Hummersoppa med tabascogrädde och ostpinne

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Tabascokryddad hummersoppa med gratinerade ostpinnar från programmet halv 8 hos mig. Receptet hade killen gjort från Pluras kokbok och det verkade vara riktigt gott.

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, tärnad
  • ½ chilifrukt. skivad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • ½ fänkål, skivad
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 6 dl hummerbuljong
  • 2 dl grädde
  • Peppar
  • Salt
  • Tabascogrädde
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Tabasco
  • Ostpinne
  • 1 dl riven ost
  • 1 smördegsplatta fryst
  • 1 vispat ägg
  • Flingsalt efter smak
  • Instruktioner

    1. Soppa Sätt lite smör i en kastrull och lägg i lök, morot, chili, vitlök samt fänkål. Se till att de får färg.
    2. Slå på vitt vin och koka upp, häll i buljong och låt det sjuda 30-40 minuter utan lock. Tillsätt grädde och låt koka ytterligare 10-15 minuter. Peppra och salta efter behag, sila och servera med tabascogrädde
    3. Tabascogrädde: Vispa grädden lagom hård. Smaka av med peppar och salt. Stänk i lite tabasco, inte för mycket, inte för lite.
    4. Ostpinnar Tina smördegsplattan och skär i remsor. Pensla remsorna med ägg och doppa dem i osten och flingsaltet. Vrid och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
    5. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter tills de har fin färg.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben