Överbakad hummersoppa

Serverar: 4 portioner

Förrätt till nyår kanske.... Lyxig soppa blir lätt en festlig överraskning under frasigt tak.

Ingredienser

  • 2 frysta humrar
  • 1 fänkål, ca 250 g
  • 2 tomater
  • 1 rulle färdigkavlad, kyld smördeg, 275 g
  • 1 liter Kelda soppa Fabulous Fish
  • 2 msk konjak
  • 2 dl crème fraiche gourmet, saffran och tomat
  • 1 uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Tina och rensa humrarna. Dela köttet i bitar.
    2. Strimla fänkålen fint och hacka tomaterna.
    3. Ta ut 8 runda plattor i smördegen som är 1 cm större än ett ugnssäkert glas, typ duralexglas.
    4. Blanda hummer, fänkål och tomat i 8 sådana glas.
    5. Häll på soppa och konjak. Lägg i en klick crème fraiche. Lägg smördegsplattorna på varje glas och tryck till kanten. Hit kan man förbereda.
    6. Tips! Hummer går att byta ut mot kräftstjärtar.
    7. Sätt ugnen på 225°.
    8. Pensla degen med ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben