Toscansk hummersoppa

Serverar: 4-6 portioner

Lyxig soppa för fina festen.

Ingredienser

  • 1 stor eller 2 små humrar, gärna frysta
  • Smör
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpurè
  • 1 tsk salvia
  • 3 msk vetemjöl
  • 8 dl fiskbuljong
  • 1 dl vitt vin (eller 2 msk pressad citron + 4 msk vatten )
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • Ev. 1-2 msk marsalavin eller konjak
  • Färsk salvia
  • Instruktioner

    1. Tina och rensa humrarna.
    2. Hacka och fräs skalen i smör i en gryta. Rör ner vitlök, tomatpuré, salvia och mjöl. Späd med buljong och vin eller citronsaft och vatten. Låt skalen koka ca 15 min.
    3. Sila soppan och rör ner hälften av crème fraichen. Smaksätt soppan med cayennepeppar, marsala och salt. Lägg i hummerköttet skuret i bitar och servera med bröd och en klick crème fraiche och lite färsk salvia.
    4. Tips! Man kan också köpa färdig hummersoppa och krydda den med pressad vitlök, salvia, marsalavin och crème fraiche.
    5. Byt ut hummern mot ca 400 gram räkor för en budgetvariant. Använd skalen på samma sätt som i receptet.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben