Toscansk bönsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den här soppan är gjord på cannellinibönor och smaksatt med salvia, vitlök och parmesan. Tips! Ringla en god olivolja över.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 4 portioner
  • 2 skivor lantbröd i tärningar
  • 1 dl Zeta Olivolja
  • 1 rödlök , hackad
  • 1 stor vitlöksklyfta , hackad
  • ca 15 blad färsk salvia eller 1 1/2 tsk torkad
  • 2 burkar Zeta Cannellinibönor , med sitt spad
  • 1 tsk tomatpuré
  • 3 1/2–4 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk salt och några varv från pepparkvarnen
  • Till servering
  • Servera med brödtärningar och de hela bönorna och lite hyvlad parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Rosta brödtärningarna i 8 minuter. Vänd efter halva tiden.
    3. Värm olivolja i en tjockbottnad kastrull, lägg i röd- och vitlökshacket och tillsätt salviabladen. Fräs på svag värme utan att löken tar färg. Lägg i bönorna, tomatpurén och buljongen. Sjud på svag värme.
    4. Smaka av med salt och peppar.
    5. Ta ut lite av bönorna och kör resten med handmixer eller i matberedare till en krämig soppa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben