Toskansk bönsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Supergod och enkel!

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1,2 liter vatten
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 2 stora morötter
  • 800 g blomkål
  • 1 isterband (ca 15 %)
  • 1 burk vita små bönor (400 g)
  • 4 skivor grovt formbröd
  • 50 g parmesanost
  • Olivolja att ringla över
  • Instruktioner

    1. Dela och skölj purjolöken. Skär i skivor. Fräs i olivolja i en stor gryta. Tillsätt vatten och buljongtärningar.
    2. Skala och skär morötterna i bitar. Dela blomkålen i buketter. Tillsätt morötter och blomkål till soppan. Låt soppan koka tills blomkålen är mjuk, 15–20 minuter.
    3. Skär en skåra i isterbandet och smula ner köttet i soppan. Tillsätt väl sköljda bönor. Låt soppan koka i ytterligare 5 minuter.
    4. Rosta brödet och skär det i tärningar. Servera soppan med brödtärningar, riven ost och olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben