Hurtbullar

Bröd med mycket linfrö kan vara svårsmälta för en ömtålig mage...Men om de får ligga en dag el helst frysas in först, så försvinner de problemen.

Ingredienser

  • 1 dl linfrö
  • 2 dl vatten
  • 25 g margarin el 2 msk olja
  • 4 dl filmjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk messmör
  • 1/2 dl vetegroddar
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Lägg linfrö i vatten över natten.
    2. Dag 2: Smält matfettet. Tillsätt filmjölken och värm till fingervärme. Rör ut jästen i lite av den ljumma filen. Blanda alla ingredienserna till en deg och arbeta den väl. Låt jäsa 20 minuter. Baka ut degen till 20 runda el ovala bullar. Låt jäsa 30 minuter på smord plåt.
    3. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, ca 15 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 10 min
    1
    12
    1 h 30 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben