Hurtbullar

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Bullar med tugg. Lite grövre och mindre söta än vanliga bullar - perfekta till mysfikat eller utflykten, ca 94 kcal/bulle.

Ingredienser

  • 5 dl mellanmjölk
  • 0,5 dl rapsolja
  • 50 g jäst
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 5 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 ask philadelphia cream cheese (200 g)
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken och oljan till 37°. Häll det i assistentens bunke tillsammans med jästen. Kör maskinen med degkrokar tills jästen löses upp. Tillsätt socker, kardemumma och dinkelmjöl, fortsätt att köra maskinen. Tillsätt 6 dl av vetemjölet, spara resten till utbakningen. Låt maskinen gå 5-10 minuter tills degen börjar släppa från kanterna.
    2. Jäs degen i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
    3. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen under tiden som degen jäser. Ta upp degen på bänken och kavla ut till en rektangulär platta 25x35 cm, och bre på fyllningen. Rulla ihop och skär i ca. 20 bitar.
    4. Jäs bullarna på bakplåtspappersklädd plåt i 30 minuter och grädda på andra falsen i ugnen i 10 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 10 min
    1
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben