Husets läckra kasslerpanna

Serverar: 6 portioner

Supergod och dryg gryta med kassler. Jag brukar ibland byta ut kasslern mot grillad kyckling. Det går alldeles utmärkt.

Ingredienser

  • 8 hg kassler
  • Smör eller margarin till stekning
  • 2-2½ tsk curry
  • 3 dl skuren purjolök
  • 1 strimlad grön paprika
  • 1 strimlad röd paprika
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2½ msk tomatpuré
  • 3 msk matlagningsmjöl
  • 2½ dl grönsaksbuljong (tärning)
  • 2 burkar creme fraiche
  • 2 dl kaffegrädde
  • Ev. salt
  • Ev. peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla kasslern. Fräs matfett och curry i en stekgryta. Lägg i köttet och bryn. Lägg i grönsaker och vitlök och låt alltsammans puttra tills grönsakerna mjuknar. Tillsätt tomatpuré och rör om.
    2. Vispa ihop mjöl och buljong till en slät redning och vispa ner i grytan. Rör om ordentligt.
    3. Ta grytan av värmen och tillsätt sen creme fraiche. Koka upp och späd med grädde lite i taget. Smaka av och tillsätt salt och peppar om det behövs.
    4. Servera grytan tillsammans med ris, någon kokt grönsak och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben