Husets Panelhöna

Serverar: 4 portioner

En praktisk och läcker allt-i-ett-rätt som kan förberedas i god tid. När gästerna kommer är det bara att gratinera och servera!

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 5 dl kokt ris, motsvarar 2 dl okokt ris
  • 1 röd paprika
  • 1 banan
  • 1 kiwi
  • 1 liten burk ananasskivor i eget spad
  • Sås
  • 1/2 dl mango chutney
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk chilisås
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk curry
  • 2 dl riven ost
  • Garnering
  • 1/2 dl kokosflingor
  • Jordnötter
  • Instruktioner

    1. Lägg det kokta riset i en ugnsform och kycklingköttet (där skinn och ben har tagits bort och köttet skurits i mindre bitar) ovanpå.
    2. Skär paprika, banan, kiwi och ananas i bitar och fördela dem över kycklingen.
    3. Såsen: Blanda ingredienserna till såsen och bred den över. Strö på kokosflingorna. Gratinera i 225 grader ca 20 minuter eller tills rätten är genomvarm och fått fin färg.
    4. Servera med grönsallad och salta jordnötter.

    Liknande recept

    4.7
    45 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben