Hyvelpaj (Millans svärmors)

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Hittade receptet o måste bara dela med mig även om det dröjer till rabarberknopp dyker opp. Receptet går att använda för olika sorters bär o frukt, men original för rabarber

Ingredienser

  • 300-400 gram rabarber i bitar
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 50 g hyvlat margarin
  • 1 dl pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser utom margarin o pärlsocker. Ha i smord form. Hyvla över marg, strö över pärlsockret. SKjuts in i ugnen. Stå 25-35 min tills det ser vackert ut. BLir fin gyllenbrun färg o lite krispigt täcke. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
    2. OBS detta går att göra med annat än rabarber.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    camillaf14 18 maj 2008

    Har själv detta recept sen flera år och använder det flitigt så fort rabarbersäsongen är här. Den är så god och så enkel! Hälsningar Camilla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben