Hyvelpaj (Millans svärmors)
Hittade receptet o måste bara dela med mig även om det dröjer till rabarberknopp dyker opp. Receptet går att använda för olika sorters bär o frukt, men original för rabarber
Ingredienser
300-400 gram rabarber i bitar
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
50 g hyvlat margarin
1 dl pärlsocker
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser utom margarin o pärlsocker. Ha i smord form.
Hyvla över marg, strö över pärlsockret.
SKjuts in i ugnen. Stå 25-35 min tills det ser vackert ut. BLir fin gyllenbrun färg o lite krispigt täcke.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
- OBS detta går att göra med annat än rabarber.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Har själv detta recept sen flera år och använder det flitigt så fort rabarbersäsongen är här. Den är så god och så enkel! Hälsningar Camilla