Inbakad filé med potatismuffins

Serverar: 4 portioner

Annorlunda potatisform

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 smördegsrulle
  • 1 uppvispat ägg
  • ½ msk torkade örtkryddor
  • Potatismuffins
  • 800 g potatis
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 äggula
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 50 g fetaost
  • Sås
  • 3 dl sky
  • 3 msk köttfond
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Potatismuffins: Skala och skär potatisen i småbitar. Koka dem mjuka. Mosa och blanda med mjölk och smör till ett fint mos. Rör ner äggula, salt, peppar och persilja. Fördela moset i stora muffinsformar. Skär osten i småbitar och strö den överst. Ställ formarna på ett ugnssäkert fat.
    2. Dela filén i 4 bitar. Stek dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Häll på 1-2 dl vatten och låt filén bräsera ca 15 minuter. Sila och spara skyn till såsen. Blanda vitlök och persilja. Dela varje filébit på mitten och lägg blandningen mellan bitarna. Lägg ihop och rulla in varje bit i en smördegsplatta. Lägg paketet med skarven neråt på ett ugnssäkert fat. Pensla med ägg och strö över örtkryddor. Grädda smördegspaket och muffins samtidigt (varmluftsugn) mitt i ugnen 225 grader i ca 20 minuter.
    3. Sås: Vispa ihop och koka upp samtliga ingredienser under omrörning. Låt sjuda. Smaka av med salt och peppar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben