Inbakad gravlax

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Denna rätt är en riktig höjdare bland alla olika laxanrättningar. Måste bara upplevas.

Ingredienser

  • Smördeg
  • 300 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • ½ dl vatten
  • 1 kg lax, gravad (Se speciellt recept)
  • Fyllning
  • 2 dl purjolök, strimlad
  • 2 dl bladspenat, hackad
  • 2 dl ruccola, hackad
  • 1 dl dill, finhackad
  • 2 dl ost, riven
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Smördeg: Blanda ihop ingredienserna väl och låt degen vila i kylen 1 timme. Därefter kavla ut en smördegsplatta cirka 40 x 40 cm.
    2. Lax och fyllning: Skär ett snitt på mitten av laxbiten så att det bildas ett lock som går att fälla upp (som en bok).
    3. Blanda ingredienserna och lägg i mitten på fisken, vik tillbaka locket och platta till. Lägg fisken på mitten av smördegsplattan.
    4. Pensla kanterna med ett uppvispat ägg, vik ihop smördegsplattan runt fisken, som ett kuvert, och lägg öppningen nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
    5. Pensla översidan med uppvispat ägg. Grädda i 200° C cirka 20-25 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben