Inbakad julskinka

Gott, gott

Ingredienser

  • 1 rulle kyld smördeg, 26x32 cm
  • Ca 400 g julskinka i skivor
  • Ca 1 msk fransk senap
  • 150 g champinjoner
  • 100 g ädelost
  • Pensling
  • Uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Skär skinkan i ca 1/2 cm tjocka skivor. Dela skivorna om de är för stora. Bred ett tunt lager senap över dem.
    3. Ansa svampen och skiva den. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in och svampen har fått lite färg. Låt den kallna.
    4. Rulla ut smördegen och lägg skinkskivorna tätt i rad på den ena halvan av smördegen. Fördela svampen ovanpå. Skär osten i skivor och lägg dem över. Vik över degen och vik in kanterna ordentligt. Lägg längden på en bakpappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (3)

    jas65 1 januari 2009

    Ett kanon gott recept tycker jag och min familj

    marialm 6 januari 2009

    Bjöd 18 personer på detta i går kväll. Blev en stor succé, inte en smula kvar. Verkligen värt att göra flera gånger.

    MajaZoya 1 februari 2009

    Gud vad roligt med ett gott recept för skinkresterna som det blir varje år. Har gjort det 2 gånger på raken och mycket uppskattat. Blir en årligt återkommande favorit, kanske redan efter påsk om det blir något kvar av skinkan då.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben