Inbakad lax

Serverar: 8-10 portioner

Mycket uppskattad bjudrätt

Ingredienser

  • 1 1/2 kilo laxfilé
  • Citronpeppar
  • Fyllning
  • 2 burkar stenbitsrom à 60 g
  • 2 dl creme fraiche
  • 3-5 hårdkokta ägg
  • 1 knippa dill
  • Gräslök, purjolök eller rödlök efter behag
  • Smördeg
  • 1 äggula
  • Sås
  • 2-3 påsar hollandaisesås
  • Ev fyllning
  • Instruktioner

    1. Hacka äggen. Klipp eller skär löken och dillen. Blanda stenbitsrom, creme fraiche, ägghack, dill och lök
    2. Bena ur fisken. Krydda den med t.ex citronpeppar. Lägg fyllningen mellan filéerna.
    3. Kavla ut smördegen (tillräckligt mycket för att nå runt laxen) Vira in fisken i smördegen. Lägg paketet med skarven nedåt i en ugnsfast form. Pensla med ägg-gula.
    4. Ugnsbaka paketet i 200-225 grader i ca 30-55 minuter beroende på fiskens tjocklek. Tips:Gör mycket fyllning och spara lite till såsen. Gör i ordning Hollandaisesås, blanda i resten av fyllningen. Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    3.7
    1 h 30 min
    5-7
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben