Mycket uppskattad bjudrätt
Ingredienser
1 1/2 kilo laxfilé
Citronpeppar
Fyllning
2 burkar stenbitsrom à 60 g
2 dl creme fraiche
3-5 hårdkokta ägg
1 knippa dill
Gräslök, purjolök eller rödlök efter behag
Smördeg
1 äggula
Sås
2-3 påsar hollandaisesås
Ev fyllning
Instruktioner
- Hacka äggen.
Klipp eller skär löken och dillen.
Blanda stenbitsrom, creme fraiche, ägghack, dill och lök
- Bena ur fisken. Krydda den med t.ex citronpeppar.
Lägg fyllningen mellan filéerna.
- Kavla ut smördegen (tillräckligt mycket för att nå runt laxen)
Vira in fisken i smördegen. Lägg paketet med skarven nedåt i en ugnsfast form. Pensla med ägg-gula.
- Ugnsbaka paketet i 200-225 grader i ca 30-55 minuter beroende på fiskens tjocklek. Tips:Gör mycket fyllning och spara lite till såsen. Gör i ordning Hollandaisesås, blanda i resten av fyllningen. Servera med pressad potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lax, lax, lax
Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...