Inbakade kasslerknyten

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Goda knyten och bra att man kan göra dom i förväg, sedan in i ugnen innan man ska äta. Bra och läcker bjudrätt.

Ingredienser

  • 3 djupfrysta smördegsplattor
  • 800 g kassler
  • 150 g vitlöksost typ Boursin
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl finklippt persilja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegen enligt paketets anvisning. Kavla ut plattorna ganska tunt och dela på mitten så det blir 6 bitar. Skiva kasslern och rör ihop en smet av ost, crème fraiche, finklippt persilja och finhackad vitlök.
    2. Lägg en sked ostsmet på respektive platta och därefter en kasslerskiva, varva sedan kassler och ostsmet, se till att det blir ca 135 g kassler på varje platta och avsluta med en sked ostsmet överst. Nyp ihop till knyten eller vik ihop som piroger och tryck till med gaffel i kanterna (lättare) och pensla med uppvispat ägg.
    3. Grädda i ca 20 minuter eller tills knytena fått fin färg. Servera med en god grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben