Goda knyten och bra att man kan göra dom i förväg, sedan in i ugnen innan man ska äta. Bra och läcker bjudrätt.
Ingredienser
3 djupfrysta smördegsplattor
800 g kassler
150 g vitlöksost typ Boursin
2 dl crème fraiche
½ dl finklippt persilja
2 finhackade vitlöksklyftor
1 ägg till pensling
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegen enligt paketets anvisning. Kavla ut plattorna ganska tunt och dela på mitten så det blir 6 bitar. Skiva kasslern och rör ihop en smet av ost, crème fraiche, finklippt persilja och finhackad vitlök.
- Lägg en sked ostsmet på respektive platta och därefter en kasslerskiva, varva sedan kassler och ostsmet, se till att det blir ca 135 g kassler på varje platta och avsluta med en sked ostsmet överst. Nyp ihop till knyten eller vik ihop som piroger och tryck till med gaffel i kanterna (lättare) och pensla med uppvispat ägg.
- Grädda i ca 20 minuter eller tills knytena fått fin färg. Servera med en god grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)