Indisk blomkålsgryta

Serverar: 4 portioner

Den här doftande potatis- och blomkålscurryn är smaksatt med ingefära och indisk kryddblandning. 255 kcal/portion

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 dl tärnad potatis
  • 2 tsk fint riven färsk ingefära
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tomater, fintärnade
  • 5 dl små blomkålsbuketter
  • 2½ dl frysta gröna ärter
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan på medelvärme i en stekpanna och fräs lök och potatis 8-10 minuter, rör om då och då, tills potatisen är gyllene.
    2. Tillsätt ingefära, gurkmeja, spiskummin och garam masala och fräs cirka 30 sekunder tills kryddorna börjar dofta.
    3. Tillsätt tomat, blomkål och ärter och fräs under omrörning. Häll på 1 dl vatten och koka upp. Sänk värmen, lägg på locket och låt sjuda 15 minuter tills grönsakerna är mjuka.
    4. Ta av stekpannan från värmen och servera grönsaksgrytan varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben