Indisk couscouspytt med lammkorv

Serverar: 4 portioner

Smakrik och snabblagad couscouspytt med sälta, sötma och knaprighet.

Ingredienser

  • 3 dl couscous
  • 3 lammkorvar, skivade/slantade
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ tsk mald kryddnejlika
  • ½ tsk mald kardemumma
  • 1 dl russin
  • 1 dl pumpakärnor
  • Finrivet skal och saft av ½ citron
  • Salt
  • 1 dl persilja, hackad
  • Till servering
  • Ajvar relish
  • Matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Laga couscous enligt anvisning på förpackningen. Häll upp i en bunke.
    2. Stek korvslantarna 2 minuter i riktigt het stekpanna i 1 msk olja. Rör då och då. Lägg åt sidan. Värm stekpannan igen med resten av oljan. Stek löken med kryddorna tills löken är mjuk.
    3. Tillsätt couscous, russin och pumpakärnor. Rör om. Vänd ner korven och smaka av med citron och salt. Toppa med hackad persilja.
    4. Servera couscouspytten med ajvar relish och matyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben