Indisk currydoftande morotssoppa

Serverar: 4 portioner

Den här soppan är också god kall. Mangosalsa och papdums serveras till.

Ingredienser

  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4-5 morötter
  • 2 sötpotatisar
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 msk rapsolja
  • 2 hönbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • Mangosalsa
  • 1 mango
  • ½ kruka koriander
  • 1 röd spansk pepparfruk
  • 1 tsk sesamolja
  • ½ lime, pressad saft
  • Tillbehör
  • 4 papadums, Santa Maria
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och grovhacka morötter och sötpotatis.
    2. Fräs löken, vitlöken och kryddorna i oljan ca 3 min. Tillsätt morötterna, potatisen och de smulade buljongtärningarna. Fräs ca 5 min, rör om då och då.
    3. Späd med hälften av vattnet, koka upp och sjud under lock ca 25 min tills morötterna och potatisen är helt mjuka. Finfördela soppan i matberedare eller med mixerstav och späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok under omrörning. Smaka av med salt.
    4. Salsa: Skala och skär mangon i tärningar. Finhacka koriandern. Dela kärna ur och strimla pepparfrukten. Blanda i oljan och limesaften.
    5. Servera soppan med mangosalsan i sked och papadums.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben