Indisk currypaj

Serverar: 5 portioner

Hittade detta receptet någonstans på nätet och detta blir dagens lunch.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 4 msk vatten
  • 3 dl röda linser
  • 2 st gula lökar
  • 1 st äpple, syrligt
  • 1 st morot
  • 1 st apelsin
  • 1 bit rotselleri, liten ungefär 1 msk
  • 2 msk olja, eller margarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4-6 tsk curry
  • 4 dl buljong
  • 2 dl yoghurt
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen. Lägg mjölet i en skål och smula sönder fettet i
mjölet. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen
stå kallt ½-1 timme.
    2. Gör under tiden i ordning stuvningen. Hacka löken, riv äpplet, moroten
och apelsinskalet grovt. Riv sellerin fint, ungefär 1 msk selleri
räcker.
    3. Fräs löken, äpplet, moroten, apelsinskalet, sellerin och den pressade
vitlöken i oljan. Pudra över curryn. Tillsätt de mycket väl sköljda
linserna och buljongen. Koka stuvningen i 15 minuter och rör i
yoghurten när stuvningen har kokat färdigt. Smaksätt med salt.
    4. Klä en pajform med pajdegen. Grädda pajskalet i 20 minuter i 225
grader.
    5. Fyll det varma pajskalet med den heta curryröran. Om pajen gräddas i
förväg kan man hetta upp det i ugn ett par minuter innan det fylls med
den heta curryröran.
    6. Servera kall yoghurt med skivade bananer till pajen. Lägg eventuellt
upp extra curry och lite riven kokos i små skålar och servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben