Indisk dalgryta

Serverar: 4 portioner

Hrälig gryta som är vegetarisk, billig, god, lättlagad och fylld med spännande kryddor.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl röda linser
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk garam masala
  • ½ tsk spiskummin
  • 3 krm torkad chili
  • 1 tsk salt
  • Servering
  • Naanbröd
  • Ev ris
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Riv morötterna. Fräs lök, vitlök och morötter i olja. Tillsätt alla kryddor.
    2. Häll i krossade tomater och kokosmjölk. Låt detta koka upp. Tillsätt linserna och låt koka på svag värme i ca 20 minuter.
    3. Servera grytan med naanbröd och eventuellt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben