Indisk färsgryta med kardemummaris

Serverar: 4 portioner

Smakrik gryta med kokos och mango chutney som serveras med ett gott kardemummaris. Middagen står på bordet inom 30 minuter!

Ingredienser

  • 4 portioner jasminris
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl mango chutney
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 lime
  • 2 dl frysta gröna ärter
  • Servering
  • Matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt förpackningen tillsammans med kardemumma.
    2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök, vitlök och nötfärs i smöret. Rör ner kokosmjölk och mango chutney.
    3. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och pressad limesaft. Lägg ner ärterna och koka ytterligare ca 5 minuter.
    4. Servera färsgrytan med kardemummariset och en klick matyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben