Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris

Serverar: 4 portioner

Underbara smaker i en enkel och snabbgjord rätt.

Ingredienser

  • 4 portioner jasminris
  • 2 tsk nymald kardemumma
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 1 förp kokosmjölk, á 400 ml
  • 1 dl mango chutney
  • Salt
  • Peppar
  • 1 lime
  • 2 dl gröna ärter
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt förpackningen tillsammans med nymalen kardemumma.
    2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek lök, vitlök och köttfärs i smöret. Rör ner kokosmjölk och mango chutney. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och pressad limesaft. Lägg ner ärterna och koka ytterligare ca 5 minuter.
    3. Servera köttfärsgrytan med kardemummariset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben