Indisk färssås

Serverar: 4 portioner

Funkar lika bra med quornfärs som annan färs. (Per portion: 135 kcal och 5,9 g fett)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 300 g Quorn Färs
  • 2 tsk olja
  • 1 burk krossade tomater, med chili, ca 400 g
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk ingefära, malen
  • 2 lagerblad
  • 1 ½ tsk spiskummin
  • 1 ½ tsk garam masala
  • salt
  • 1 kruka koriander, färsk
  • 1 tsk gurkmeja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Bryn lök och Quorn Färs i olja i en gryta. Späd med tomatkross, vatten och buljong. Pressa i vitlöken och tillsätt tomatpuré och kryddor. Låt koka under lock 15-20 min. Smaka av med salt. Hacka koriandern och vänd ner den.
    2. Servera med en klick matlagningsyoghurt och ris. Gärna jasmin- eller basmatiris, som kokats tillsammans med 1 tsk gurkmeja

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben