indisk filesaute

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket god.

Ingredienser

  • 600 g fläsk- eller oxfilé
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • Till currysåsen
  • 2 msk smör
  • 5 persiljestjälkar
  • 1 bit rotselleri
  • 1 gul lök
  • 1 syrligt äpple
  • 1 krm timjan
  • 2 tsk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl köttbuljong
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Strimla kött, lök och paprikor. Skala och skär frukt och grönsaker till såsen i mindre bitar. Fräs bitarna med smör i kastrull.Tillsätt timjan och curry pudra över mjöl och späd med buljong. Låt såsen sjuda sakta 20 min.
    2. Sila såsen och tillsätt grädde smaka av med salt och peppar. Stek kött lök och paprika med olja. Vänd ner kött och grönsaker i såsen.
    3. Bjud sauten med ris och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben