Indisk gös

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Den här goda fisken blev jag bjuden på av en indisk kompis, jag har gjort det många gånger efter det, och även de som påstår att de inte gillar fisk tar om.

Ingredienser

  • 800 g gösfilé
  • 1 burk 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk cayennpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk maizena majsmjöl
  • 1 dl jordnötter
  • Instruktioner

    Lägg gösfiléerna i en ugnsäker form. Blanda i alla kryddor i kokosmjölken och vattnet, rör även i majsmjölet. Häll blandningen över fisken. Sätt in fisken i ugnen i 225 grader i 25 minuter. Ta ut fisken och sprid ut nötterna över fisken, eller servera nötterna i en skål brevid. Servera med basmati ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben